LED lighting upgrade - Page 6 - Betta Fish and Betta Fish Care
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #51 of 105 (permalink) Old 04-23-2013, 08:11 PM
Member
 
kyle89's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: south central PA
Posts: 717
Its a little brighter. I know my LEDs are working really great growing my jungle val Italian val corck screw val and free wendtii

I shall call him Squishy, and he shall be mine, and he shall be my Squishy!
kyle89 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #52 of 105 (permalink) Old 05-07-2013, 08:55 AM Thread Starter
Member
 
InfiniteGlory's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Waxhaw, NC
Posts: 591
How is everyone's LED's doing? Mine....not so well. I will post pics tonight to show how they look. I have two small LED strips that I am going to remove because the LED's are very dim and I think they are causing a draw on the system making everything dim. I am going to try and salvage what I have before investing in another type like tekkguy's

_______
~Daniel

Last edited by InfiniteGlory; 05-07-2013 at 08:59 AM.
InfiniteGlory is offline  
post #53 of 105 (permalink) Old 05-07-2013, 09:13 AM
Member
 
kyle89's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: south central PA
Posts: 717
I was thinking the same thing with my set up. I thought maybe I didn't seal them right

I shall call him Squishy, and he shall be mine, and he shall be my Squishy!
kyle89 is offline  
post #54 of 105 (permalink) Old 05-07-2013, 10:38 AM Thread Starter
Member
 
InfiniteGlory's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Waxhaw, NC
Posts: 591
I have a 6" strip near my HOB filter outlet and it gets splashed occasionally so that would explain why two quit there. but the other strip is right where the power feed comes in and is near a corner. Yes some condensation may build up under the lid but I think that shouldn't bother them.

I would hate to have to seal around every little strip.

_______
~Daniel
InfiniteGlory is offline  
post #55 of 105 (permalink) Old 05-07-2013, 10:54 AM
Member
 
kyle89's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: south central PA
Posts: 717
I did roughly around mine

I shall call him Squishy, and he shall be mine, and he shall be my Squishy!
kyle89 is offline  
post #56 of 105 (permalink) Old 05-07-2013, 11:08 AM Thread Starter
Member
 
InfiniteGlory's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Waxhaw, NC
Posts: 591
i wonder how the led's that tekkguy ordered are doing?

_______
~Daniel
InfiniteGlory is offline  
post #57 of 105 (permalink) Old 05-07-2013, 11:25 AM
Member
 
Briz's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Oklahoma
Posts: 490
The LEDs you ordered did recommend that you seal around them for added security against condensation and splashing.

I got some of the same ones from him a month ago and they flicker occasionally from day one. Not sure if it's a poorly wired power source on our end or bad wiring in the LEDs themselves.


Briz is offline  
post #58 of 105 (permalink) Old 05-07-2013, 11:38 AM
Member
 
kyle89's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: south central PA
Posts: 717
Mine are just really dime they don't flicker

I shall call him Squishy, and he shall be mine, and he shall be my Squishy!
kyle89 is offline  
post #59 of 105 (permalink) Old 05-07-2013, 12:39 PM
Member
 
tekkguy's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 589
Quote:
Originally Posted by InfiniteGlory View Post
i wonder how the led's that tekkguy ordered are doing?
They are AWESOME. I don't have a photo of them vs. the stock lighting, but I'll try and take one tonight.

I do have photos of the installation. I didn't wire a switch in, so they have to be plugged, unplugged to turn them on and off .... I'll be re-doing some of the wiring to include a switch at some point.

I'll try and get the photos uploaded later.

I blame spelling mistakes on my iPad. You should too!
tekkguy is offline  
post #60 of 105 (permalink) Old 05-07-2013, 04:37 PM
Member
 
tekkguy's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 589
Before installation:



After installation:



I'll try and take photos of the old lighting compared to the new lighting tonight.

I blame spelling mistakes on my iPad. You should too!
tekkguy is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Betta Fish and Betta Fish Care forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome