The whole 9 yards... should I or shouldn't I? - Page 2 - Betta Fish and Betta Fish Care
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #11 of 11 (permalink) Old 10-23-2013, 10:17 PM Thread Starter
Member
 
Angelafish's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Alexandria VA
Posts: 94
Quote:
Originally Posted by OrangeAugust View Post
Did you try rubbing the brown stuff off? it might be brown algae/diatoms, in which case you can rub it off the plants and they will look nice again.
Yeah, I have tried... With the dwarf sag and crypts it comes off a little but is pretty tenacious... the snail will eat a little from time to time, but (maybe my snail is just picky!) it doesn't seem to go anywhere. I do notice that it hasn't grown much on the newest leaves, though. With the rotala, though, those spots aren't coming off, and on some of them the edges of the leaves are browning and uneven.
Quote:
Originally Posted by OrangeAugust View Post
Actually, it looks like some of your gravel may have some blue-green algae, too... and your top pic looks like you have some hair algae. Now that I look more closely at the middle pic, you definitely have some blue-green algae on the plants.
I had a lot more of that blue-green algae a week or two ago, but I recently changed from about 3500 --> 6500K lighting, as well as adding Seachem Flourish, and since then it's been on its way out... still a bit here and there though. It's been replaced with the hair algae, though! And that is much harder to remove. Left to its own devices it winds up looking something like green steel wool! Not too sure what to do about it...

Mostly, here's what's most concerning to me:
-The reddish crypt has only put out two new leaves since I got it, over a month ago.
-The green crypt has been slowly growing leaves, but they are staying quite small.
- The new growth on the dwarf sag is pale and almost translucent... I've also heard that the sag and crypts are, in a healthy environment, pretty fast-growing, and these just aren't...
- Excepting the newest growth, the rotalas generally have a yellowish tinge with some brown spotting.

I do have some eco-complete on the way, so hopefully that will solve some of these problems!

Just keep swimming, just keep swimming, just keep swimming...
Angelafish is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Betta Fish and Betta Fish Care forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Perhaps I shouldn't have... bettacrazygirl86 Betta Chat 1 04-22-2013 10:00 AM
Shouldn't have, BUT - Lion Mom Betta Chat 22 05-06-2011 05:58 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome