Betta Fish Care  
Go Back   Betta Fish and Betta Fish Care > Betta Fish Care
Check out the eBook Betta Fish Care Made Easy
betta fish
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-09-2008, 12:59 AM   #1 
key_555
New Member
 
Join Date: Mar 2008
can they

do all bettas lay at the bottom of the tank every once in a wille?
key_555 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 09:05 AM   #2 
crazy4fish
Member
 
crazy4fish's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: N.Y.
it shouldnt be a problem if he/she only does it once in a while but if he /she is spending most of his time just laying on the bottom something might be wrong.
crazy4fish is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 09:40 AM   #3 
Cody
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Colorado
For short periods, then he is probably sleeping. If he over does it, then your water is probable too cold. What size is the tank, and do you have a heater?
Cody is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 02:12 PM   #4 
key_555
New Member
 
Join Date: Mar 2008
can they

i have 1/2 right now but i am trying to get new ones but it is only for short pirods of time nothing to long and not i dont have a heater i will on monday i am still trying to get everything. Is there any was to cycle a tank really fast so that i can put them in as soon as i do get every thing
key_555 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 04:38 PM   #5 
Flashygrrl
Member
 
Flashygrrl's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Michigan
If you have gravel or filter material from an established tank that will help a lot. Got your API test kit to test with? :)
Flashygrrl is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 05:12 PM   #6 
key_555
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Thanks to everyone
key_555 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 05:15 PM   #7 
crazy4fish
Member
 
crazy4fish's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: N.Y.
if you add water, gravel, exc. from the tank you already have going it will help a lot. do you have a filter in your 1/2 gallon?
crazy4fish is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 05:38 PM   #8 
key_555
New Member
 
Join Date: Mar 2008
no
key_555 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 07:45 PM   #9 
Oldman47
Member
 
Oldman47's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Forsyth Il, USA
If you have an uncycled tank and an uncycled bowl that he is in right now there is no difference. You might as well get more dilution of the nitrogen in the larger container. If your small container has any beneficial bacteria in it, then it might be worth waiting. If you assume he produces 1 ml of waste in a day, it will dilute much better in a good sized tank than in a 1/2 gallon.
Oldman47 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 08:01 PM   #10 
key_555
New Member
 
Join Date: Mar 2008
can i take the water from my moms tank that has gold fish in them and cycle the water of the big tanks with it? and then how long do i have to let it sit befor i put them in that tank?
key_555 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.