Betta Fish Care  
Go Back   Betta Fish and Betta Fish Care > Betta Fish Care
Check out the eBook Betta Fish Care Made Easy
betta fish
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-09-2009, 06:06 AM   #1 
muffygirl
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Smile alge in tank

I have a 10 gal. tank. The tank is equipped with filter, heater, gravel, silk flowers and one betta fish. The problem is my flowers ect. are beginning to get covered with alge. What can I do to remedy this?
I changed the filter as soon as I saw the growth. My other 10 gal tank which is about 2 months younger is showing no signs of alge and I don't want any in it.
I test my tank periodicaly and numbers are coming out okay.
muffygirl is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 12:55 PM   #2 
MADxMAC771
New Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Hampton Roads, VA
it may not be algea. I occasionally have dark green/black residue on my rubber plants closest to my filter and I have conlcluded that it must have been from a filter that i did not soak thuroughly prior to installation. It maybe carbon residue from your filter. Try taking them out and washing them mechanically with hot water (no soap).
MADxMAC771 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.