Betta Fish Care  
Go Back   Betta Fish and Betta Fish Care > Betta Fish Bowls, Habitats, and Accessories
Check out the eBook Betta Fish Care Made Easy
betta fish
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-25-2013, 07:13 PM   #1 
CoolishPrune3
Member
 
CoolishPrune3's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
My First Cycling, Help Thread

First question.

I do have bottled, filtered water from the grocery store. Is okay to use that water or will it make no difference for cycling?

Last edited by CoolishPrune3; 09-25-2013 at 07:23 PM.
CoolishPrune3 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 07:36 PM   #2 
rickey
Banned
 
Join Date: Jul 2013
Location: Sarasota Fl
Quote:
Originally Posted by CoolishPrune3 View Post
First question.

I do have bottled, filtered water from the grocery store. Is okay to use that water or will it make no difference for cycling?
That's not the water you want to use it is RO with no minerals in it. You most
likely will never get the tank cycled using RO water this being your first attempt at cycling an aquarium.


Rick
rickey is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 07:42 PM   #3 
CoolishPrune3
Member
 
CoolishPrune3's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Since it is a new aquarium. Do I have to let it sit for 24 hours or can I start my cycle right away.
CoolishPrune3 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 07:51 PM   #4 
rickey
Banned
 
Join Date: Jul 2013
Location: Sarasota Fl
Fish in or fishless cycle?

R
rickey is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 07:57 PM   #5 
CoolishPrune3
Member
 
CoolishPrune3's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Fishless
CoolishPrune3 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 08:00 PM   #6 
rickey
Banned
 
Join Date: Jul 2013
Location: Sarasota Fl
If your fishless you can start now.

R
rickey is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 08:27 PM   #7 
Blue Fish
Member
 
Blue Fish's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: East Tennessee
Is there a reason you're not using well water or tap water?
Blue Fish is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 08:34 PM   #8 
CoolishPrune3
Member
 
CoolishPrune3's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Ammonia is in. I tested and we are still in the light green(4.0 ppm). Do I add my conditioner or anything like that?
CoolishPrune3 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 09:01 PM   #9 
rickey
Banned
 
Join Date: Jul 2013
Location: Sarasota Fl
Is it well water or city water?
If it is city water add Prime to remove choririne. If it is well water just let it go.


R
rickey is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2013, 09:08 PM   #10 
CoolishPrune3
Member
 
CoolishPrune3's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
I didn't get my Prime in the male yet. Should I just add my BettaSafe?
CoolishPrune3 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.