Betta Fish Care  
Go Back   Betta Fish and Betta Fish Care > Betta Fish Bowls, Habitats, and Accessories
Check out the eBook Betta Fish Care Made Easy
betta fish
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-16-2009, 09:14 PM   #1 
KobeBetta
New Member
 
KobeBetta's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
How do i work this filter??

I got a free tank with all these accessories from my neighbor cuz they're moving out. All of the equipments are fairly new (~6 mo.)and she bought it from $100 all together. Im having trouble getting the filter to work. The filter itself has a tube that goes to the tank. Water is being pumped by a motor and the water travels from the water and up to the top and goes to the filter. But the water is not pumping even though the motor is on. Am i supposed to suck the water first to 'hot wire' the thing or the pump will do this all by itself? Maybe mine has a problem?? Thank you in advance
KobeBetta is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2009, 09:38 PM   #2 
doggyhog
Member
 
doggyhog's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: In the middle of no where (PA)
Try getting a cup and scooping the water into the filter box. It should start after doing this a few times. :)
doggyhog is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2009, 09:45 PM   #3 
KobeBetta
New Member
 
KobeBetta's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
filter box is separate from the pump itself. i'll try to get some pics
KobeBetta is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2009, 09:50 PM   #4 
doggyhog
Member
 
doggyhog's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: In the middle of no where (PA)
yeah, pics would help!!
doggyhog is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2009, 09:52 PM   #5 
KobeBetta
New Member
 
KobeBetta's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
KobeBetta is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2009, 09:55 PM   #6 
doggyhog
Member
 
doggyhog's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: In the middle of no where (PA)
Hmmmm.... Not sure. I'm sorry!
doggyhog is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2009, 10:07 PM   #7 
KobeBetta
New Member
 
KobeBetta's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
maybe the pump itself has a problem? there is no O-ring around the motor. so i guess its not sealed so the water can't be pumped. Thanks for trying though Doggyhog.
KobeBetta is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2009, 11:32 PM   #8 
KobeBetta
New Member
 
KobeBetta's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
i finally got it working. submerge the whole thing and the motor worked its magic. thx
KobeBetta is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How does this work? Jayy Betta Fish Care 5 12-27-2009 10:24 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.