Betta Fish Care  
Go Back   Betta Fish and Betta Fish Care > Betta Chat
Check out the eBook Betta Fish Care Made Easy
betta fish
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-12-2010, 10:30 AM   #1 
kuklachica
Member
 
kuklachica's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Logistical help with a tank

Tank: 6.6 gallon, divided in two, currently one betta

Dimensions: 24" long, 9" high, approx 9" deep

Picture:




Problem: Due to where the opening for the filter is, the water does not circulate well. Also, the filter creates too much flow (even with baffle) for a betta. I am also restricted by outlets (I currently have a heater, filter, light, and air pump plugged in and can't do any more).

Picture of opening for the filter/heater/airline:



Things that have been tried: I currently have the filter that came with it on the one side and an air stone on the other. But I am finding that I need something with less flow on the filter side, and some sort of filter on the other side. I tried two of the Penn-Plax Small World filters, one on each side, but they just weren't powerful enough to keep a cycle. I had the Tetra internal filter, but it was too tall and the water kept hitting the top and leaking out the back.

Help: Can anyone recommend some sort of filters that I could put on both sides to keep the cycle going, water flowing, but not a huge output so the guys don't get stressed? The Small World filters were the best, but just didn't quite cut it with the cycle. I am considering some of these:

Cascade internal filter
Corner Filter
Hagen Elite


any ideas/help would be VERRRRRRY appreciated!!!
kuklachica is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 02:22 PM   #2 
Jayy
Member
 
Jayy's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Palm bay, FL
it looks pretty i'm not sure what you can about that (sorry)
Jayy is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 07:43 PM   #3 
beta novice
Member
 
beta novice's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: ohio
i cant help either but if you could buy two seperate containers for them
beta novice is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 07:56 PM   #4 
kuklachica
Member
 
kuklachica's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
no that's ^ not really an option. Too many plugs would be taken up at that point. And too much money :(
kuklachica is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 07:58 PM   #5 
bloo97
Member
 
bloo97's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Georgia, CSA ;)
Is that tank divided?
bloo97 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 08:00 PM   #6 
kuklachica
Member
 
kuklachica's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Yes
kuklachica is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.